Op zoek naar een geschikte domoticapartner?

Gevelverlichting concertgebouwplein gereed!

Op klant verzoek hebben wij de gevelarmaturen ontworpen met onze partners Tol Plaatwerk en Led Support omdat er geen standaard verkrijgbaar was dat aansloot bij de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Het in roestkleur afgewerkte armatuur valt door z’n kleurstelling weg bij het metselwerk, en is voorzien van twee individueel middels Dali te dimmen LED cassisdelen.

De armaturen worden aangestuurd middels een KNX installatie van Domoticapartners.

Een statige klassieke Italiaanse villa - was het eerste waar we aan dachten toen we het gebouw aan het Concertgebouwplein 20 opnieuw zagen - met een echte piano nobile en een bordes bij de entree vanwaar je uitkijkt over het Museumplein. En die associatie bleek terecht want bij nadere beschouwing beschikt het gebouw van architect Verschuyl uit 1914 over harmonieus gecomponeerde gevels in Um Achtzehn Hundertstijl en is het gemaakt van mooie, oerdegelijke materialen.

De grootste verrassing kwam echter bij het betreden van het rijksmonument: een rationele structuur van zorgvuldig vormgegeven betonnen balken en kolommen zorgt voor lichte en hoge verdiepingen. Dit voor zijn tijd vooruitstrevende Hennebique constructieprincipe werd onze inspiratiebron om deze stedelijke kantoorvilla een nieuw leven te geven: modern, open en licht.

Secuur ontworpen stalen kozijnen, glinsterende terrazzovloeren en een helder kleurenpalet doen het interieur weer stralen. Door de originele structuur van het monument in ere te herstellen en de nieuwe installaties in de ruggengraat van het gebouw te bundelen ontstaan vrij indeelbare vloervelden. Het centrale trappenhuis krijgt opnieuw vides en een glazen, translucent plafond zodat daglicht tot diep in het gebouw kan doordringen. En de verdieping in de grote kap van het gebouw krijgt een bijzonder sheddak.

Het resultaat is een kantoorgebouw dat in zijn verschijningsvorm prachtig klassiek is, en in zijn hart en uitstraling ultramodern.


Overig nieuws

UWV
John Deere
De Nijs
PWN
Vezet
Aannemingsbedrijf Dekker | Krabbendam
VUE
Zonnehuisgroep Noord
Bink Bouw
Herke Bouw
JT Bioscopen
Gemeente Heerhugowaard
Eye
Gemeente Almere
Rodi Media

Domoticapartners

Newtonstraat 5
1704 SB Heerhugowaard

T 072 - 2100 110
E info@domoticapartners.nl

Neem direct contact met ons op