Op zoek naar een geschikte domoticapartner?

Opkomst smartwatch biedt veel kansen voor KNX

Binnen nu en twee jaar heeft 30% van de Nederlanders een smartwatch, de helft van de Nederlanders heeft er binnen nu en vijf jaar een. Dat is althans de verwachting die blijkt uit een onderzoek van Kentico, een CMS, e-commerce en online marketing platform. 

Het onderzoek toont aan dat 53% van de Nederlandse respondenten een smartwatch graag een week wil testen, 41,5% staat open voor het gebruik ervan. Slechts iets meer dan 5% van de respondenten zegt nu al een slim horloge te hebben, dus het potentieel aan smartwatch-kopers is erg groot. ‘Consumenten lijken nog te moeten ontdekken wat smartwatches precies voor hen kunnen betekenen’, zegt Bart Omlo, manager Benelux bij Kentico. 
 

Visualisatie en beheer
KNX Nederland weet wel wat smartwatches voor mensen kunnen betekenen: een smartwatch is uitstekend geschikt voor gebouwautomatisering en domotica. Zowel voor de visualisatie en de bediening van KNX installaties. Bij talloze projecten zijn smartwatches al onderdeel van de KNX-automatisering. Bijvoorbeeld op de Amsterdamse Herengracht waar ElektroPartners ervoor zorgde dat de hele KNX-installatie via een Apple Watch is te bedienen en beheren. ElektroPartners selecteerde daarvoor het visualisatiesysteem van Savant, die voorziet in een goede koppeling naar KNX. Met een speciale driver zorgde het bedrijf ervoor dat ook de audio en video via Savant, en dus via de Apple Watch, bedienbaar is.

Bedienen met polshorloge
Neem ook xxter, fabrikant van een visualisatie app voor de Apple Watch. Een gebruiker of bewoner kan daarmee de volledige woning op zijn of haar horloge bedienen. Ook de innovatie Thinka maak slim gebruik van smartwatches: daarmee is de KNX-woningautomatisering te bedienen door met de stem commando's te geven aan Siri in, onder andere, de Apple Watch. 

Bron : klik op link


Overig nieuws

Vezet
Aannemingsbedrijf Dekker | Krabbendam
UWV
Herke Bouw
De Nijs
Rodi Media
Eye
Zonnehuisgroep Noord
Gemeente Heerhugowaard
Bink Bouw
John Deere
JT Bioscopen
Gemeente Almere
PWN
VUE

Domoticapartners

Newtonstraat 5
1704 SB Heerhugowaard

T 072 - 2100 110
E info@domoticapartners.nl

Neem direct contact met ons op