Op zoek naar een geschikte domoticapartner?

Ziggo Dome Amsterdam

Ziggo Dome volledig geautomatiseerd met KNX technologie.

Domoticapartners heeft het onderhoud op deze installatie.

Voor een locatie als de Ziggo Dome zijn flexibiliteit en energiezuinig belangrijke elementen tot economisch succes. Het KNX systeem wordt in veel projecten gebruikt om energie te besparen, maar ook vanwege het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid. De mogelijkheden van het KNX systeem zijn oneindig, maar voor de Ziggo Dome is specifiek gericht op de verlichting.

De Ziggo Dome is op dit moment een van de belangrijkste concertlocaties in ons land. Met een capaciteit van 17.000 toeschouwers en 1 miljoen bezoekers per jaar moet de techniek betrouwbaar en robuust zijn. Bij de realisatie koos men daarom voor een automatiseringssysteem op basis van KNX.

Black Box Real Estate ontwikkelde de Ziggo Dome en koos samen met de installateur en de leverancier voor een complete gebouwautomatisering op basis van de wereldwijde standaard KNX. Het KNX-systeem vervult in dit gebouw een centrale functie in de aansturing en monitoring van de volledige elektrotechnische installatie. Zoals in veel projecten wordt KNX hier gebruikt voor functionaliteiten die bijdragen aan energiebesparing, efficiëntie, comfort en betrouwbaarheid.

Accent bij verlichting

Hoewel de mogelijkheden van het KNX-systeem eindeloos zijn, ligt het accent van deze KNX-installatie vooral bij de verlichting. De lichten voor de ingangen en de gangen, de bergruimtes en het podium kunnen allemaal met één druk op de knop worden beheerd. Bovendien kunnen vele andere lichten in het gebouw ook aan- en uitgeschakeld worden met het KNX-systeem.

Vergroten van de veiligheid

Naast de functionele verlichting bevat de Ziggo Dome ook veel installaties die de veiligheid in het pand vergroten. Te denken valt aan noodverlichting, brandmelders, evacuatievoorzieningen, bliksembeveiliging, en natuurlijk ook de totale infrastructuur voor computers en telefoon. Ook deze installaties kan de gebouwbeheerder in belangrijke mate via KNX monitoren, maar ook aan- en uitschakelen. Daarnaast kunnen de gebouwbeheerder en de onderhoudsmonteurs alle installaties die aan de KNX-automatisering zijn gekoppeld op meerdere plekken in het gebouw via touch screens bedienen. Tevens kan men de installaties via een speciale app bedienen; een app die overigens alleen functioneert via het wifi-systeem in de Ziggo Dome.

Uitbreidingsmogelijkheden

Hoewel het accent in de Ziggo Dome op dit moment vooral ligt bij de verlichtingsinstallatie en diverse beveiligingssystemen, kijken eigenaar en exploitant inmiddels naar nieuwe functionaliteiten. Zo heeft de exploitant interesse in functionaliteiten die voor verdere energiebesparing zorgen of die het comfort voor de technici vergroten. Omdat de KNX-bus overal in het pand al ligt, zijn uitbreidingen relatief eenvoudig te realiseren.

Bron, knx prof.

 


Overig nieuws

Rodi Media
VUE
PWN
Bink Bouw
Aannemingsbedrijf Dekker | Krabbendam
Gemeente Almere
Vezet
JT Bioscopen
Zonnehuisgroep Noord
John Deere
Eye
De Nijs
Herke Bouw
Gemeente Heerhugowaard
UWV

Domoticapartners

Newtonstraat 5
1704 SB Heerhugowaard

T 072 - 2100 110
E info@domoticapartners.nl

Neem direct contact met ons op