Hager Coviva

Plug & play: draadloze domotica

Met Coviva heeft Hager een nieuwe smarthome oplossing op basis van beproefde RF-technologie. Het systeem is specifiek ontwikkeld voor toepassing in bestaande bouw en renovatie. Het kan namelijk zonder bouwkundige ingreep of hak- en breekwerk aangebracht worden. Daarmee heb je als installateur in een mum van tijd van een elektrotechnisch conventionele woning een smarthome gemaakt.

Het hart van de nieuw RF smarthome-oplossing is de Coviva Smartbox, die als soort modem fungeert. Hiermee worden alle draadloze actoren verbonden, die bijvoorbeeld in de bestaande inbouwdozen zijn geïnstalleerd. Vervolgens worden deze met een speciale app in de Coviva-Smartbox ingeleerd.

Op dit moment kunnen verlichting en zonwering met een smartphone of tablet geautomatiseerd worden. De komende tijd zal het aantal functionaliteiten verder uitgebreid worden. Besturing vindt plaats in de eigen WLAN-omgeving of via het internet. In beide gevallen wordt alle data lokaal opgeslagen in de Coviva-Smartbox. Uw privacy is dus volledig geborgd en gegarandeerd.

Het RF-inbouwprogramma voor een Coviva-installatie is erg uitgebreid: binaire ingangen, jaloezie/zonweringsactoren, schakeluitgangen voor meerdere verlichtingsbronnen en een universele dimmer. Ook voor diverse buitentoepassingen zijn producten beschikbaar. Coviva is KNX-compatibel. KNX staat voor een beproefde kwaliteitscertificering. KNX is als internationale standaard (ISO/IEC 14543-3) en Europese Standaard (CENELEC EN50090 en CEN EN 13321-1). Met KNX is toekomst en kwaliteit dus verzekerd. Daarmee is Hager de eerste fabrikant die een integrale KNX-oplossing heeft voor alle toepassingsgebieden - van renovatie en bestaande bouw tot aan nieuwbouw, voor de woningmarkt en de zakelijke markt.

Het Berker schakelmateriaalprogramma van Hager werkt uitstekend met Coviva en is ook nog eens uitgebreid met een draadloze schakelaars, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken op een glazen wand.

Opvallend is ook dat Coviva gereed gemaakt wordt voor uitbreiding met andere fabricaten. Zo werkt het programma bijvoorbeeld nu al met het weerstation van Netatmo om bijvoorbeeld op basis van de weersinformatie rolluiken te openen of te sluiten.

Hager biedt het Coviva-programma via de installateur aan consumenten aan. De initiële installatie gebeurt dus altijd door de installateur. Vervolgens vindt overdracht van installatie plaats van installateur naar consument. De consument kan zelf heel eenvoudig eigen programmeringen maken van de woning via de app. Deze programmeringen het in Coviva covigrammen.

Op www.coviva-smarthome.nl staat meer informatie, voor installateur én consument.