VUE Bioscoop Alkmaar
VUE Bioscoop Alkmaar
VUE Bioscoop Alkmaar
Op zoek naar een geschikte domoticapartner?

VUE Bioscoop Alkmaar

Installatiebedrijf Elektropartners in Heerhugowaard is op dit moment bezig met de afwerking van een groot project: JT Bioscoop Alkmaar. De bioscoop telt tien bioscoopzalen waar in totaal ruim 1800 bezoekers in kunnen. Natuurlijk is er ook de nodig horeca gerealiseerd. Eind januari is de oplevering en dan heeft Alkmaar er een prachtig bioscoopcomplex bij.

Projectleider Ben Jansen van Elektropartners vertelt: “Al met al is zo’n bioscoop best een complex gebeuren, omdat je met zoveel verschillende aspecten rekening moet houden. Dit is, na Eindhoven en Hilversum, onze derde bioscoop, dus we zijn redelijk ervaren. De grote uitdaging in dit project zat ‘m met name in het gebouw, omdat het qua vormgeving enorm afwijkt van de standaard.”

Aan de achterkant van het gebouw bevindt zich één rij van zeven zalen. Aan de voorzijde bevinden zich de twee grote zalen en de foyer, die zicht biedt op de historische binnenstad van Alkmaar. De gevel is opengewerkt vanaf maaiveld tot en met de foyer op het 8-meter niveau. 
Jansen: “De zalen liggen dus op verschillende niveaus. Dat maakt het soms ingewikkeld om de installatie aan te brengen. Dat moet je vooraf goed in beeld brengen.”

Kassameubel accentueren
Elektropartners was vanaf het begin betrokken als partner. Jansen: “Belangrijk bij een bioscoop is de sfeer die het gebouw oproept. Wij hebben het totale lichtplan ontworpen. Aan de buitenkant is bijvoorbeeld de donkere luifel voorzien van ledverlichting. Ook in het gebouw is verlichting heel belangrijk. Een foyer, een bar, de zalen zelf; alle ruimtes vragen om een specifieke benadering, ook in de vorm van verlichting. Een kassameubel kun je met licht accentueren: ‘koop hier je kaartje’. De bar moet er weer zo gezellig en aantrekkelijk uitzien, zodat men graag een drankje gaat bestellen. De zalen zijn juist zo donker mogelijk gemaakt. Noodverlichtingslampen boven de deuren storen enorm. Daarom laten we de noodverlichting met de zaalverlichting mee dimmen en zijn die tijdens de film niet te zien.” 

KNX
Elektropartners stuurt alle elektrotechnische installaties aan met KNX: de verlichting, de krachtinstallatie, projectoren, brandmeldinstallatie, noem het allemaal maar op. De architectuur van het gebouw stond centraal in het verlichtingsplan, waardoor het heel mooi bij elkaar past.

Elektropartners was bij JT Bioscoop Alkmaar verantwoordelijk voor:

 • Licht en kracht installatie
 • Energie distributie systeem, bestaande uit verdelers en noodstroomvoorzieningen
 • Lichtinstallatie en noodverlichting
 • Branddetectie
 • Overstoombeveiligingsinstallatie
 • Data en glasvezelinfrastructuur
 • Intercominstallatie
 • Inbraakbeveiliging
 • CCTV installatie
 • KNX installatie, bediening van de gehele installatie middels ipad's
 • Geluidinstallatie

Bron elektrotechniek365.nl

Overige projecten

Aannemingsbedrijf Dekker | Krabbendam
UWV
Gemeente Almere
Bink Bouw
John Deere
Herke Bouw
JT Bioscopen
VUE
Rodi Media
Zonnehuisgroep Noord
Eye
Gemeente Heerhugowaard
PWN
Vezet
De Nijs

Domoticapartners

Newtonstraat 5
1704 SB Heerhugowaard

T 072 - 2100 110
E info@domoticapartners.nl

Neem direct contact met ons op